روایت جاسبی از مخالفت ها با دانشگاه آزاد
جاسبی معتقد است بزرگ ترین وجه مخالفت ها با دانشگاه آزاد اسلامی، سیاسی بوده است. البته او معتقد است این قضیه مربوط به الان هم نیست.
به گزارش «فردا»، عبدالله جاسبی که با ویژه نامه نوروزی اعتماد درباره دانشگاه آزاد مصاحبه کرده است در خصوص ترکیب هیات موسس جدید این دانشگاه گفته است: هیات موسس جدید، همگی از وزن سیاسی بالایی برخوردارند. چون ما از ابتدا سطح کار را خیلی بزرگ می دیدیم. البته خودمان هم فکر نمی کردیم، روزی دانشگاه آزاد اسلامی بزرگ ترین و گسترده ترین دانشگاه دنیا بشود، اما پیش بینی مان یک کار بزرگ بود. لذا هیات موسس هم باید یک نهاد وزین و متشکل از شخصیت های برجسته می بود که متناسب با حجم کاری که پیش بینی می کردیم، باشد.
وی افزود: دلیل دوم آنکه سال های اول انقلاب تفکر دولتی بر همه چیز حاکم بود. اصلاً صحبت از بخش خصوصی و دفاع از این موضوع جرم تلقی می شد. آن موقع دانشگاه آزاد اسلامی می خواست خط شکنی کند. بنابراین خیلی جو سنگین بود. من صراحتاً عرض می کنم اگر حمایت حضرت امام(ره) نبود، این هیات موسس هم حریف فشارها نمی شد. امام بود که در چند مرحله راه را باز کردند. یک بار آن هدیه یک میلیون تومانی که امام برای دانشگاه آزاد اسلامی به آقای هاشمی دادند که این خود به نوعی به معنی تایید کار بود. بار دیگر دیداری که هیات رئیسه آن موقع با امام داشتند و ایشان سخنان بسیار مهمی مطرح کردند که در واقع هم تبیین استراتژی دانشگاه آزاد بود که ما هنوز هم بر اساس آن حرکت می کنیم و هم تایید آن.
رئیس دانشگاه آزاد افزود: مرحله بعد هم زمانی که در دوره مجلس سوم دوباره تفکر دولتی شدن جدی شده بود و فضایی درست شده بود که ما واقعاً تحت فشار قرار گرفته بودیم و مشکلات جدی برای ما به وجود آمده بود، به نوعی که من گمان می کردم خود همین هیات موسس هم نمی تواند از عهده آن بربیاید. من گزارشی خدمت امام دادم که امام دو کار کردند؛ یکی در سخنرانی خود به دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کردند و گفتند که مردم می خواهند مدرسه و دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشند، شما نظارت کنید، مخالفت نکنید. یکی دیگر اینکه امام بنده را به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب کردند که این هم به نوعی تایید دانشگاه آزاد اسلامی بود. برای اولین بار بود که رئیس یک دانشگاه به عنوان یک شخصیت حقوقی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی می شد.
جاسبی در ادامه با بیان اینکه از سال 61 دائماً ما در معرض تهاجم بوده ایم، منتها این هجمه ها شدت و ضعف داشت، اظهار داشت: چیزی که می خواهم بگویم این است که ما در طول این بیست و شش سال، دوران پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشته ایم. مثلاً در مجلس سوم، در مجلس ششم و مثلاً اواخر مجلس پنجم، دوره اول اصلاحات خیلی تهاجمات زیاد بود. ما همواره به شکل ها و شیوه های مختلف مشکلات داشتیم. آن اوایل اعتراضات خیلی هم جا می افتاد.
عبدالله جاسبی در ادامه با سیاسی خواندن مخالبف ها با دانشگاه آزاد افزود: بزرگ ترین وجه مخالفت ها با دانشگاه آزاد اسلامی، سیاسی بوده است. این مربوط به الان هم نیست. از همان روز اول مهم ترین مخالفت ها جنبه سیاسی داشت. یادم هست گروهی که نمی خواهم نام ببرم، در آن اوایل مخالف دانشگاه آزاد اسلامی بودند، کسانی بودند که به شدت مخالف حزب جمهوری اسلامی بودند. البته بعضی ها هم از روی دلسوزی مواردی را مطرح می کردند که برخی از آنها الان جزء طرفداران پر و پا قرص دانشگاه آزاد اسلامی هستند
لیست کل یادداشت های این وبلاگ