سفارش تبلیغ
صبا ویژن
فاسا

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ضرورت تحول جدی در دو بعد بهره وری اقتصادی و فرهنگ سازی اجتماعی در کشور برای تحقق " نوآوری و شکوفایی " و رسیدن به اهداف پیشرفت و عدالت تاکید کرد .

 

علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره الزامات تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در نامگذاری امسال به عنوان سال نوآوری و شکوفایی گفت : در آستانه ورود به دهه چهارم نظام جمهوری اسلامی ایران ضروری است که الزامات ورود به این دهه فراهم شود و براین اساس می توان گفت دو هدف مورد اشاره رهبر معظم انقلاب مبنی بر "پیشرفت" و "عدالت" نیز به عنوان دو اصل مورد تاکید در سند چشم انداز و سیاست های اجرایی اصل 44 قانون اساسی تنها در سایه نوآوری و شکوفایی محقق خواهد شد.

امید دادن به ثروتمندان در سال نوآوری ضروری است

وی بر لزوم توجه به " تولید ثروت" و "افزایش بهره وری" برای تحقق پیشرفت و عدالت اشاره و تاکید کرد عدالت نیازمند ایجاد فرصت های برابر برای آحاد جامعه است و نمی توان با تقسیم فقر در جامعه از عدالت سخن گفت .

دکتر آقامحمدی امید دادن به ثروتمندان برای سرمایه گذاری و مشارکت در تحقق عدالت واقعی را ضروری خواند .

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کشور در سال 87 زمینه تحقق نوآوری و شکوفایی را دارد گفت : اعلام این نام برای سال  از سوی رهبر معظم انقلاب نیز به این معنای وجود این زمینه و لزوم جهت گیری عزم ملی برای تحقق اهداف آن است .

حوزه های علمیه و دانشگاه آزاد از اقدام وزارت علوم الگو بگیرند

وی درباره زمینه های تحقق نوآوری و شکوفایی در بخش "علمی و فرهنگی " گفت : عملکرد کشور در بعد علمی نشان از ظرفیت ملی بالا و قابلیتهای قوی در دانشگاه ها و حوزه ها دارد .

دکتر آقامحمدی با اشاره به طراحی مهندسی علمی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت : با اجرای این طرح به جای آنکه نیروی علمی کشور را در زمینه های پراکنده به کار گیریم ، با بررسی اوضاع جهان و بویژه حدود 30 کشور برتر در عرصه تولید علم ، جایگاه خود را تعریف می کنیم و صرفا در عرصه ای با قابلیت شکوفایی و کارآیی بیشتر نقش آفرین خواهیم بود .

وی تصریح کرد باید حوزه های مشخص را انتخاب و تمام توان خود را برای درخشش در آن حوزه ها معطوف کنیم . 

سخنگوی سابق شورای عالی امنیت ملی گفت : برای شکوفایی در عرصه علمی باید بپذیریم که با جامعه جهانی شریک شویم و در برخی زمینه ها به جای تاکید بر پیشتازی، از دستاوردهای دیگران استفاده کنیم و آنها را بومی سازی نماییم تا بتوانیم نیروی خود را برای پیشتازی در زمینه هایی که قابلیت های بیشتری در آنها داریم حفظ کنیم .

وی در این راستا اقدام وزارت علوم در معرفی 8 دانشگاه کشور را به عنوان دانشگاه های برتر برای رقابت های جهانی و منطقه ای و تخصصی کردن فعالیت های آنها در این عرصه با پرهیز از سرمایه گذاری بر فرعیات را قابل تقدیر خواند و بر ضرورت الگوگیری دانشگاه آزاد اسلامی همچنین حوزه های علمیه از این اقدام تاکید کرد .

عقب ماندگی موجود از برنامه چهارم در بهره وری غیر قابل پذیرش است

دکتر آقامحمدی در بخش دیگری از این گفتگو درباره تحقق نوآوری و شکوفایی در بخش اقتصادی کشور با اشاره تاکید سند چشم انداز بر رشد اقتصادی 8 درصدی برای رسیدن به جایگاه اول منطقه در 20 سال آینده و قرار گرفتن در ردیف 13 الی 14 کشور برتر در اقتصاد جهانی گفت: تجربه سه سال گذشته به عنوان سالهای اول اجرای برنامه چهارم توسعه و برنامه بیست ساله کشور نشان می دهد که رشد اقتصادی به طور متوسط 2/6 درصدبوده و از این آمار 6 دهم درصد مربوط به بهره وری و 6/5 درصد مربوط به رشد فیزیکی بوده است.

 با توجه به رشد 4/2 درصدی پیش بینی شده در بخش  بهره وری آمار 6 دهم درصدی بیانگر عقب ماندگی غیر قابل پذیرش در این زمینه است

وی با بیان اینکه آمار 6/5 درصدی رشد فیزیکی با پیش بینی های سند چشم انداز در این بخش مطابقت دارد، گفت: متاسفانه با توجه به رشد 4/2 درصدی پیش بینی شده در بخش  بهره وری آمار 6 دهم درصدی بیانگر عقب ماندگی غیر قابل پذیرش در این زمینه است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: بنابراین اگر امسال جبران این عقب ماندگی و افزایش بهره وری به عنوان هدف اساسی نظام و کشور قرار گیرد باید بتوانیم جهشی در بهره وری از سرمایه و نیروی کار داشته باشیم که لازمه آن نوآوری و بهره گیری از راه های خلاقانه و میان بر در این عرصه است.

آقا محمدی بر لزوم فرهنگ سازی میان فعالان اقتصادی کشور برای تحقق این هدف تاکید کرد.

رسانه ها متحول و از "رسانه زرد" بودن خارج شوند

وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: در زمینه بحث های مربوط به اخلاق، معنویت، امنیت اخلاقی، اعتماد به نفس ملی و آگاهی و رشد سیاسی هم نیازمند فرهنگ سازی هستیم و برای رسیدن به این مهم رسانه های ما باید کاملا متحول شوند.

قائم مقام سابق سازمان صدا و سیما تاکید کرد: باید آنچه در رسانه های کشور نشانگر تفرقه افکنی، خودزنی و تخریب یکدیگر است  تغییر یابد و رسانه ها باید از حالت "رسانه زرد" بودن خارج شوند.

دکتر آقا محمدی افزود: تجربه های سیاسی به ما آموخته که روش های تخریبی، نامطمئن، غیر مفید و بالا آورنده افراد نامناسب در دوره های مختلف هستند.

وی همچنین تصریح کرد : در حوزه رفتار اجتماعی "سلامت رفتار" اعتماد بین مردم را بیشتر خواهد کرد و مجموعه فرهنگی و رسانه ای کشور با فرهنگ سازی وسیع و عمیق در ترویج سلامت رفتار می تواند رسالت خود را در ایجاد و حفظ این سرمایه اجتماعی محقق سازد.

روستاها به برنامه ملی عمران نیاز دارند ، نه برنامه ترحمی یا توسعه بدون ظرفیت

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد : برای تحقق بعد "شکوفایی" مورد اشاره در نامگذاری امسال ، نیازمند آن هستیم که کارهای انجام شده در 30 سال گذشته را "جمع" کنیم و به جای آغاز کارهای جدید و بی مورد سعی کنیم کارهای نیمه تمام گذشته را با سرعت به اتمام برسانیم.

وی در تشریح الزامات تحقق "عدالت" در سال 87 با اشاره به وضعیت روستائیان فاصله طبقاتی در ایران را بسیار نامناسب خواند و تصریح کرد: ایران به یک برنامه ملی برای عمران و آبادانی در روستاها نیاز دارد نه برنامه ای ترحمی یا برنامه توسعه بدون ظرفیت.

آقا محمدی با بیان اینکه 23 میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور از نظر رفاه در وضع بسیار نامناسبی به سر می برند، مهمترین اقدام در تحقق عدالت در کشور را توجه به این قشر خواند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ما در سالهای متمادی برای رفاه شهرنشینان به بهانه کنترل قیمت ها زمینه تخریب روستاها و کاهش درآمد روستائیان را فراهم کردیم و با تزریق پول نفت به شهرها، روستاها را محروم نگاه داشتیم.

وی توزیع سهام عدالت و هدفمند کردن یارانه ها را دو عامل مهم زمینه ساز عدالت برای روستائیان برشمرد.

دکتر آقا محمدی همچنین بر ضرورت فراهم آوردن ابزار کار برای اقشار بیکار جامعه برای تحقق عدالت تاکید کرد.

سه قوه متولی تحقق نام سال شوند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سئوال مهر که مسئول پیگیری تحولات و الزامات سال نوآوری و شکوفایی چه مرجعی است، گفت : این مهم باید در دستور کار روسای سه قوه قرار گیرد و با تقسیم کار ملی ، تکلیف قوا مکمل هم باشد.

وی توضیح داد: بیشترین کار بر عهده قوه مجریه است که باید با تقسیم کار مناسب بین دستگاه ها پیگیر طرح های ناتمام و رشد بهره وری باشد.

دکتر آقا محمدی افزود: وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی باید تسهیل سرمایه گذاری در کشور و زمینه های اجرای اصل 44 قانون اساسی را به صورت همه جانبه فراهم کنند تا دولت از تصدی گری فاصله گیرد.

وی همچنین بر ضرورت برنامه ریزی و کار مشترک میان وزارت ارشاد، سازمان صدا و سیما و  سازمان تبلیغات اسلامی برای فرهنگ سازی در زمینه الزامات نوآوری و شکوفایی تاکید کرد.

قائم مقام سابق سازمان صدا و سیما با اشاره به رسالت مهم این سازمان در حوزه فرهنگ سازی عمومی مسئولیت سنگین آن را در سال 87 مورد تاکید قرار داد.



  • کلمات کلیدی :
  • نوشته شده توسط : مشهد 118 | نظرات دیگران [ نظر]


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    فائزه و چهار تن از اعضای خانواده هاشمی دستگیر شدند
    ری شهری: هاشمی پیگیری پرونده مهدی هاشمی را مصلحت نمی دانست
    نقش انگلیس در اغتشاشات اخیر
    صحنه گردانان غایب اغتشاشات اخیر
    ما امروز به انتظار شهادت نشستهایم
    [عناوین آرشیوشده]


    border="0" ALT="Google" align="absmiddle">