مخالفان پیروزی خود را در انتخابات زیمبابوه اعلام کردند
در حالی که کمیسیون انتخاباتی زیمبابوه در اعلام نتایج رسمی انتخابات عمومی این کشور تعلل میکند،امروزحزب مخالف از پیروزی قاطع خود را در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور خبر داد، اما دولت این اعلام زود هنگام را محکوم کرد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه،حزب مخالف زیمبابوه بدون منتظر ماندن برای صدور نتایج رسمی انتخابات از سوی کمیسیون انتخاباتی این کشور، پیروزی قاطع "مورگان چانگیرای"،رهبر این حزب در انتخابات عمومی ریاست جمهوری و مجلس سنا و نمایندگان اعلام کرد.
"اندی بیتی"،دبیر کل حزب جنبش برای تغییرات دموکراتیک در جمع خبرنگاران تصریح کرد:با توجه به آمار دریافتی از حوزههای انتخاباتی و محاسبات دقیق حزب خود میتوانیم بگویم چانگیرای در انتخابات ریاست جمهوری زیمبابوه پیروز شد و دور دوم انتخابات ضرورتی ندارد چون وی 3/50 درصد آرا را کسب کرده است.
وی افزود: رابرت موگابه،رئیس جمهور کنونی زیمبابوه 8/43درصد آرا را کسب کرده پس به همین سادگی و به دور از هر پیچیدگی باید اعلام کرد رئیس جمهور آینده کشورمان،چانگیرای است.
دبیرکل حزب مخالف زیمبابوه گفت:حزب مخالف 110 کرسی پارلمان را از آن خود کرده و این در حالی است که حزب حاکم تنها 69 کرسی پارلمان را تصاحب کرده است.
بیتی تاکید کرد علیرغم یقین به پیروزی چانگیرای حاضر به رقابت با موگابه در دور دوم انتخابات هستیم.
این در حالی است که "مورگان چانگیرای"،رهبر حزب مخالف این کشور روز گذشته در جمع خبرنگاران از اعلام پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری این کشور خودداری کرده و گفت:منتظر اعلام نتایج رسمی از سوی کمیسون انتخاباتی زیمباوه هستیم.
هنوز آمار رسمی از نتایج انتخابات اعلام نشده است برخی گزارش های غیر رسمی از پیروزی چانگیرای خبر داده است.
نتایجی که حزب جنبش برای تغییرات دموکراتیک به دست آورده بر اساس ارقامی محاسبه شده است که پس از تکمیل شمارش آرا در هر یک از مراکز رای گیری، در برگه هایی ثبت و در بیرون از این مراکز نصب می شود.
براساس نتایجی که کمیسیون انتخابات تاکنون در مورد سرنوشت حدود شصت در صد حوزه های انتخابیه اعلام داشته، شمار کرسی های حزب جنبش برای تغییرات دموکراتیک در مجلس نمایندگان اندکی بیش از کرسی های کسب شده توسط حزب حاکم است.
این در حالی است که دولت هراره،اعلام پیروزی حزب مخالف قبل از اعلام نتایج رسمی را محکوم کرد.
دولت زیمبابوه اعلام کرد:حزب معارض میبایست منتظر اعلام نتایج رسمی انتخابات میشد.
وزیر اطلاعرسانی زیمباوه در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت: چرا قبل از اعلام نتیجه کمیسیون انتخاباتی،حزب جنبش برای تغییرات دموکراتیک در اعلام نتایج شتابزدگی میکند باید بگذاریم کمیسیون کار خود را بکند.
خودداری کمیسیون انتخاباتی از انتشار نتیجه رای گیری باعث رواج شایعات گوناگونی شده است و از جمله، در روزهای اخیر گفته می شد که رابرت موگابه در این انتخابات شکست خورده اما مقامات ارشد نظامی و امنیتی زیمبابوه از قبول برنده این انتخابات به عنوان رئیس جمهور جدید خودداری می ورزند.
براساس این شایعات، موگابه شرایطی را برای تفویض قدرت به آقای چانگیرای تعیین کرده تا به شکلی محترمانه از قدرت کنار رود و مقامات نظامی و امنیتی نیز خواستار دریافت تضمین هایی در مورد مصونیت قضایی خود در دولت آینده شده اند و بین دولت و مخالفان در این زمینه مذاکراتی در جریان بوده است.
در انتخابات پارلمانی جاری، رای دهندگان رئیس جمهوری جدید و 210 عضو مجلس نمایندگان و 60 عضو از 93 عضو مجلس سنای زیمبابوه را برای یک دوره پنجساله بر می گزینند.
رابرت موگابه و مورگان چانگیرای دو نامزد اصلی در این مبارزه انتخاباتی محسوب می شوند و سیمبا ماکونی، که زمانی از اعضای اصلی حزب حاکم بود، به عنوان نامزد مستقل در این انتخابات شرکت کرده است.
رابرت موگابه هشتاد و چهار سال سن دارد و از زمان استقلال زیمبابوه در سال 1980 در ابتدا در سمت نخست وزیر و از سال 1987، در مقام ریاست جمهوری بر این کشور حکومت کرده است.
در انتخابات قبلی ریاست جمهوری زیمبابوه، که با اتهام تقلب گسترده در شمارش آرا همراه بود، اعلام شد، موگابه با کسب بیش از 56 درصد آرا بر مورگان چانگیرای، رقیب اصلی خود که کمتر از 42 درصد از کل آرا را به دست آورده بود، پیروز شده است.
انتخابات جاری با نظارت یک هیات اعزامی از سوی کشورهای جنوب آفریقا برگزار شده که نحوه رای گیری را منصفانه توصیف کرده است هرچند دو تن از اعضای هیات این ارزیابی را نادرست خوانده اند.
با توجه به شرایط نامساعد اقتصادی زیمبابوه، از جمله نرخ تورم بسیار بالا، بیکاری گسترده و کمبود انواع کالا، مخالفان آقای موگابه انتظار داشته اند که به سادگی بر وی غلبه کنند.
شاهدان عینی اوضاع پایتخت را متشنج گزارش کرده و نیروهای پلیس ضد شورش برای مقابله با نا آرامی های احتمالی در نقاط مختلف، هراره، پایتخت، مستقر شده اند.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ