فقط در محدوده بیتالمقدس شهرک میسازیم!
وزیر دفاع رژیم صهیونیستی در گفتگو با هفته نامه آلمانی اشپیگل با اذعان به عدول از توافقات اجلاس امریکایی آناپولیس و ادامه شهرک سازی در محدوده بیت المقدس گفت: ما همواره اعلام کرده ایم که در محدوده بیت المقدس و در شهرکها اقدام به ساخت و ساز خواهیم کرد.
ایهود باراک با بیان این ادعا که زمانی که نخست وزیر وقت اسرائیل بوده به همراه بیل کلینتون، رئیس جمهور اسبق امریکا پیشنهاد داده تا در صورتی که فلسطینی ها به مناقشات و درگیریها پایان دهند و یک کشور فلسطینی با برخورداری صد در صد از نوار غزه و بیش از نود درصد از کرانه باختری رود اردن تأسیس شود، اضافه کرد: من فکر می کنم که آمادگی ام را نه شعاری بلکه عملی برای برقراری صلح در خاورمیانه ثابت کرده و نشان داده ام.
وزیر دفاع رژیم صهیونیستی در پاسخ به این سؤال که "مردم اسرائیل از او به عنوان رئیس حزب کارگر انتظار دارند برای اسرائیل صلح و آرامش به ارمغان آورد در حالی که فلسطینی ها او را بزرگترین سد و مانع برای برقراری صلح می دانند، آیا از هم حزبی های خود شرمنده است"، ضمن تأکید بر اینکه به عنوان رئیس حزب کارگر در واقع رئیس حزب صلح است، از فرآیند صلح خاورمیانه حمایت کرد و گفت: با این حال، این بدان معنا نیست که من خود را به سمت چپ ها متمایل کنم و از نیازهای راهبردی اسرائیل غافل شوم.
باراک ضمن بیان اینکه اسرائیل در یک همسایگی سخت و دشوار به زندگی خود ادامه می دهد، خاطر نشان کرد: تنها یک اسرائیل قدرتمند و با اعتماد به نفس است که می تواند با همسایگانش به توافق دست یابد.
وی در جواب انتقاد خبرنگار اشپیگل که گفت شما دیگر کار را به جایی رسانده اید که امریکا نیز از شما شکایت دارد تا آنجا که توافق مختصر اسرائیل با فلسطینی ها تحت فشار شدید کاندولیزا رایس، وزیر خارجه امریکا حاصل شده است اظهار داشت: هیچ کس نمی تواند مرا تحت فشار قرار دهد. تنها عاملی که اسرائیل را در خصوص سازش با فلسطینی ها در تنگنا قرار می دهد، امنیت شهروندانش است. موضوع امنیت اسرائیل بسیار جدی و حساس است. آریل شارون، نخست وزیر سابق اسرائیل به زور آخرین شهروند اسرائیل و نیز آخرین سرباز را از نوار غزه بیرون کرد و در واقع ما (اسرائیلیها) به فلسطینیها این فرصت را دادیم که برای خودشان زندگی کنند، با این حال شاهد بودیم که بجای آرامش و سکوت، ما باز هم باید به راکت و موشک متوسل شویم.
باراک در پاسخ به خبرنگار اشپیگل که از او پرسید "آیا گسترش شهرک سازی در خاک فلسطینیان هم مسأله ای است که به امنیت شما مربوط می شود؟ فکر نمی کنید با این کار تنها قدرت مذاکره و رایزنی با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را سست و ضعیف کرده اید؟"، ضمن تأیید این مساله گفت: ما همواره اعلام کرده ایم که در محدوده بیت المقدس و در شهرکها اقدام به ساخت و ساز خواهیم کرد.
باراک در پاسخ به این سوال که اسرائیل از محمود عباس انتظار دارد که بر اساس طرح بین المللی نقشه راه، تعهداتش را جامه عمل بپوشاند در حالی که خودتان از این طرح پیروی نمی کنید و فعالیتهای شهرک سازی خود را متوقف نمی کنید ادعا کرد: ما دیگر شهرکهای جدید نساخته ایم، و خاک (آنها) را تصرف نکرده ایم و از طرفی همچنین نمی خواهیم که دوستان فلسطینیمان را نیز ناراحت کنیم. با این حال، آنها و مابقی دنیا باید این موضوع را بدانند که ما شهرکهای خود را در درون حصارهای امنیتی که ایجاد کرده ایم و می سازیم.
وزیر دفاع اسرائیل اضافه کرد: در همین ارتباط بوش نیز طی نامه ای در سال 2004 میلادی خطاب به شارون بر درک امریکا از واقعیات این ساختمانها و شهرکها تأکید کرد.
وی با ادعای اینکه اسرائیلی ها در مقابل کسانی که سرزمین شان را تصرف کرده اند! زیاد صبور نیستند، گفت: انتظار ما این است که آنها از قانون تبعیت کنند. اما با این حال ما نمی خواهیم به زور کودکان آنها را از این سرزمین بیرون کنیم.
باراک در پاسخ به اشپیگل که پرسیده بود: اگر شما به سرعت به فلسطینی های کرانه باختری رود اردن نشان ندهید که می توانند با مراجعت به اسرائیل، شرایط زندگی شان را نیز بهبود بخشند، فکر نمی کنید با خطر از دست دادن آنها و ملحق شدنشان به حماس روبرو شوید؟، ضمن تاکید بر اینکه متوجه چنین ضرورتی هست، گفت: ما برای این هم، تاکنون کارهای خیلی زیادی انجام داده ایم.
وی افزود: به طور مثال ما اجازه دادیم تا آنها نیروهای پلیس خود را در نابلس مستقر کنند و حتی حاضریم پلیس اشان به جنین هم بیاید. در طول این مدت ما بیش از یکصد ایست بازرسی را برچیدیم. اسرائیل همچنین برای ورود فلسطینی ها به درون خاک اسرائیل بجز صدور 18 هزار مجوز قبلی، تعداد 5 هزار مجوز دیگر را نیز برای کارگران فلسطینی صادر کرده است.
باراک همچنین ادامه داد: در تلاش است با ساخت خطوط موازی و توزیع کارتهای شناسایی مغناطیسی برای تجار و بازرگانان (فلسطینی) علاقمند به سفر به اسرائیل زمینه رفت و آمد آنها را به این سرزمین هموارتر کند.
وی در پاسخ به این سوال که شاید علت اینکه امروز شاهد اتخاذ یک موضع سخت و خشن از سوی شما علیه فلسطینی ها هستیم، آن باشد که اکثر اسرائیلیها فکر می کنند باراک در جریان رویداد کمپ دیوید در سال 2000 امتیازات زیادی به عرفات داد، گفت: اتفاقاً برعکس از اینکه در زمان مسئولیت خودم، اجلاس کمپ دیوید برگزار شد، به خود می بالم ودر آن زمان من خود را همچون آتش نشانی احساس می کردم که پیش از آنکه آتش خانه دو خانواده را در میان بگیرد، باید آن را خاموش می کردم. از این روست که با توجه به مسئولیت ملی خود گمان می کنم که در زمانی درست، تلاشی درست را انجام دادم.
خبرنگاران نشریه اشپیگل در این حال به ایهود باراک، وزیر جنگ اسرائیل گفتند: با وجودی که طرح صلح شما در کمپ دیوید احتمالاً خوب بود اما تاکتیکهای مذاکراتی آنان اشتباه بود. در این باره حتی کلینتون در کتاب خاطراتش ضمن اذعان به اشتباه شما در اینکه انتظار داشتید، عرفات پیشنهاد شما را تمام و کمال بپذیرد، از اینکه نتوانستید زمان کافی را برای ایجاد یک رابطه دوستانه با عرفات اختصاص دهید، انتقاد کرده است. باراک ضمن اشاره به اینکه فکر نمی کند این مطالب خلاصه قضاوت کلینتون درباره او باشد، گفت: انتقاد اصلی کلینتون از عرفات بود (نه از من). شما نمی توانید با سرو کردن قهوه عربی یا شیرینی یا در آغوش گرفتن فردی مثل عرفات، برای پذیرش درخواستتان او را تطمیع کنید. به بیانی گویاتر برخلاف جنگ، شما نمی توانید صلح را به کسی تحمیل کنید. زیرا این امر نیاز به توافقی دو طرفه دارد.
باراک در جواب به این سؤال که برای مواجهه با بزرگترین مشکل حال حاضر خود یعنی حماس چه کرده اید، گفت: امروز ما درست با شرایطی عکس زمانی که با عرفات مواجه بودیم، روبروییم. درست است که عرفات حاضر به صلح نبود اما آشکارا توان اجرای یک توافقنامه را داشت. در صورتی که در مورد محمود عباس اوضاع به گونه دیگری است. یعنی با وجودی که به نظر می رسد او حاضر به برقراری صلح است اما در مورد نحوه اجرای آن مردد است.
وزیر جنگ اسرائیل ادعا کرد: در حال حاضر تشکیلات خودگردان فلسطین کنترل خود را بر روی نیمی از مردمش از دست داده است. حتی تمامی مهمات و سلاحهایی که پیشتر ما اجازه دادیم تا برای نیروهای پلیس فلسطین در نوار غزه ارسال شوند، هم اکنون در دستان حماسی است که علیه ما از آنها استفاده می کند.
وی در پاسخ به این سوال که فکر نمی کنید اعمال یک مجازات مشترک و دسته جمعی مثل جلوگیری از تحویل سوخت و یا قطع جریان برق در نوار غزه تنها نیروهای حماس را قدرتمندتر کند؟، مدعی شد: ما به دنبال ایجاد هیچ بحران انسانی (برای مردم فلسطین) نیستیم. بنابراین وقتی شما می بینید که مردم فلسطین درخیابانهای تاریک، شمع بدستشان می گیرند، اینها از ناحیه حماس است. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بین 78 تا 82 درصد مناطق فلسطینی نشین برق دار هستند، در عین حال از اینکه حماس به شلیک موشکهای خود به نیروگاه برق اسرائیل که جریان الکتریسیته نوار غزه را تامین می کند، ادامه می دهد، ابراز تعجب کرد.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ