تراف به شکست غرب در برابر اراده حماس
روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور در گزارشی با اعتراف به اینکه تلاش آمریکا برای منزوی کردن حماس ناکام مانده ؛ این پرسش را مطرح کرده که : آیا باید با حماس مذاکره کرد .
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) به نقل از روزنامه امریکایی "کریستین ساینس مانیتور" حماس پس از آنکه در ژانویه 2006 در انتخابات پارلمانی فلسطین پیروز شد؛ بخاطر اینکه اسرائیل را به رسمیت نشناخت ؛ منزوی شد .
به نوشته این روزنامه ؛اکنون و پس از گذشت دو سال از آن زمان ؛ نشانه هایی به چشم می خورد که نه تنها مقامات غربی بلکه حتی تعداد اندکی از مقامات اسرائیلی هم به صورت علنی این مساله را مطرح می کنند که آیا هم اکنون زمان تعامل با این سازمان فلسطینی که رهبری جمعیت گسترده ای از مردم فلسطین را برعهده دارد فرا رسیده است یا خیر؟
این روزنامه تصریح کرده است که این سئوال حتی در واشنگتن نیز مطرح شده و بحثهای مطرح شده درباره گفت و گو با حماس نشانگر فاصله گرفتن از گرایش دیپلماتیک سیاه و سفید دوره نخست ریاست جمهوری جرج بوش و رفتن به سمت یک گرایش دیپلماتیک واقع گرایانه تر و نتیجه گراتر در دور دوم ریاست جمهوری وی است .
به نوشته این روزنامه ؛ با وجود این حرکت ؛ "دیک چنی" معاون رئیس جمهوری آمریکا در سفر به خاورمیانه و دیدار با مقامات فلسطینی و اسراییلی هیچ نشانه ای از نرم شدن مواضع آمریکا در قبال حماس نشان نداد و حماس را به انجام همه کار برای منحرف کردن روند صلح متهم کرد و ایده آشتی بین حماس و حزب فتح پیش از خروج حماس از نوار غزه را رد کرد .
"جان هالزمن" از محققان شورای روابط خارجی آمریکا در برلین گفته است: ما در مورد تفکر منزوی کردن حماس دچار تردیدهایی شده ایم و علت آن این نیست که ناگهان شخصی عاشق آنها شده یا با آنها موافق هستیم بلکه بخاطر درک این مساله است که اگر قرار است در خاورمیانه به توافق صلح و امنیت دست یابیم ؛ این توافقنامه باید شامل حماس نیز باشد .
به گفته وی ما هم اکنون به این ایده بازگشته ایم که دیپلماسی اصولا در مورد گفت وگو با دشمنان است.
"ساینس مانیتور" تصریح کرده است که طرح انزوای حماس نتیجه نداده چرا که هدف آمریکا و اسرائیل این بود که رای دهندگان فلسطینی علیه حماس موضع گیرند و به این ترتیب حماس به صورت سیاسی تضعیف گردد ولی ظاهرا این طرح بیشتر باعث بهبود موقعیت حماس شده است .
این روزنامه افزوده است: ایده تقویت محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در زمانی که رهبران حماس همچون اسماعیل هنیه مورد بیگانگی قرار می گیرند ؛ شکست خورده است .
به نوشته این روزنامه ؛ نتایج نظرسنجی های اخیر که توسط مرکز تحقیقات سیاسی و نظرسنجی فلسطینیان انجام شده ؛ حاکی از این مساله است و فلسطینیان در کرانه باختری به شدت جنبش حماس را بر سازمان فتح که عباس ریاست آن را برعهده دارد ترجیح می دهند .
در این نظرسنجی اکثر فلسطینیان از مبارزات حماس علیه نیروهای اسراییلی حمایت کرده اند .
بر اساس این نظرسنجی ؛ دو سوم فلسطینیان از راه حل تشکیل دو کشور با اسراییل حمایت می کنند ولی در عین حال گفته اند هم اکنون حاضرند هنیه را بجای عباس به عنوان رییس تشکیلات خودگردان فلسطین انتخاب کنند .
به گفته هالزمن؛ این نتایج جدید نشان می دهد تا چه اندازه راهبردهای بین المللی علیه حماس نتیجه معکوس داشته و برای اروپایی ها این به عنوان یک زنگ بیدار باش محسوب می شود .
کریستین ساینس مانیتور افزوده است : در ماه جاری نیز "ماسیمو دالما" وزیر امور خارجه ایتالیا با اشاره به نتایج یک نظرسنجی که در آن اکثر اسراییلی ها از مذاکره با حماس حمایت کرده بودند گفته بود حماس بخش بسیار مهمی از سرزمین فلسطینیان را کنترل می کند و اگر ما خواستار صلح هستیم باید آنها را نیز دخیل کنیم .
این روزنامه می افزاید : در همان زمان "جدعون میر" سفیر اسرائیل در ایتالیا در گفتگو با خبرگزاری آنسا گفته بود :هر کسی که ما را به مذاکره با حماس دعوت می کند در حقیقت ما را دعوت کرده تا در مورد اندازه کفن و تعداد گلهایی که روی کفن نصب کنیم ، مذاکره کنیم .
به نوشته این روزنامه ؛ هم اکنون آن "هر کس" می تواند شامل آمریکا نیز باشد که مصر را تشویق می کند به عنوان میانجی بین اسراییل و حماس عمل کند تا بین دو طرف آتش بس ایجاد نماید
کلمات کلیدی :
نوشته شده توسط : مشهد 118 |
نظرات دیگران [ نظر]