انتساب برخی مطالب به امام عصر(ع) خلاف ادب انتظار است
آیت الله فاطمی نیا دربحثی پیرامون موضوعات مرتبط با مهدویت در مدارک و منابع اسلامی خصوصاً اهل سنت ومسأله ادب انتظار و سفارشهایی پیرامون وظایف شیعیان در زمان غیبت پرداخت وافزود: مسأله غیبت حضرت مهدی(عج)به قدری روشن است که جای هیچ گونه مناقشه ای در این مورد وجود ندارد.
وی در ادامه با بیان اینکه شیعیان در اعتقاد به امام زمان(عج) دارای قدم راسخ و استواری در میان مسلمانان هستند، تصریح کرد: در میان علمای اهل تسنن نیز اصل مسأله حضرت مهدی (عج) تردید وشکی و.جود ندارد و در این مورد تمام علما اجماع دارند اما اینکه در دیدگاه علمای اهل سنت مسأله امام زمان (عج) به این معنایی که شیعیان آن را پذیرفته اند و ایشان را متولد شده و غایب می دانند هست یا خیر، جای سئوال است.
این استاد حوزه و دانشگاه با عنوان این مطلب که اگر بخواهیم اسامی تمام علمای اهل سنت را کهدر مورد غیبت همانند ما فکر می کنند، جمع آوری کنیم ساعت ها زمان لازم است، گفت: یکی از شخصیت هایی که مورد قبول اهل سنت است و در مورد امام زمان(عج) نظراتی ارائه کرده است، شیخ محی الدین معروف به ابن عربی صاحب کتاب 8 جلدی الفتوحات المکیه است که کاملاً در این باب به صورت تخصصی به بحث پرداخته است که متأسفانه در سال های متمادی این 8 جلد کتاب به صورت چهار یا پنج جلدی درآمده و دستخوش تحریفات گوناگونی شده است.
فاطمی نیا با روایتی از امام سجاد(ع) مبنی بر اینکه "خداوند نوعی عقل و فهم برای شیعیان آخر زمان قرار داده است که غیبت برای آن ها نوعی رؤیت است"، اظهار داشت: همانطور که می بینید امام سجاد(ع) علاوه بر عقل، به فهم شیعیان هم اشاره می کنند زیرا عقل به تنهایی نمی تواند کارساز باشد، همان طور که کفار هم عقل دارند ولی به یکتاپرستی روی نمی آورند.
وی در ادامه با تصریح این نکته که مسأله امام زمان(عج) از خورشید هم واضح تر است، اضافه کرد: در طول غیبت کبری هزاران نفر ایشان را ملاقات کرده اند که فقط اسامی تعداد کمی از آنها به ثبت رسیده است.
این استاد اخلاق ادامه داد: اینکه در طول تاریخ غیبت کبری افراد زیادی امام را دیده اند، شکی نیست اما این دلیل نمی شود که تشرف به محضر امام عصر(عج) و دیدار با ایشان را بی درو پیکر نشان دهیم چرا که این رویکرد، خلاف ادب انتظار است.
فاطمی نیا با اشاره به برخی بی حرمتی ها به ساحت مقدس امام زمان(عج)، تصریح کرد: در یک مجلس دیدم که مداحی به مردم می گفت: صدایتان را بلند کنید، هرکسی در هر پست و مقامی که هست صدایش را بلند کند که این عین بی ادبی به حضرت است. پست و مقام در برابر امام زمان(عج) هیچ است.
وی با ابراز تأسف از اینکه برخی مجله ها و مطبوعات با چاپ مطالب ساختگی و خرافی مطالبی را به امام عصر(عج) نسبت می دهند، افزود: من دل پری دارم که این جا محل بازکردن آن نیست.
در ابتدای این نشست خبری نیز دبیر جشنواره علمی، ادبی، هنری و چند رسانه ای آخرین منجی به تبیین اهداف این جشنواره پرداخت و افزود: دبیرخانه جشنواره از نیمه شعبان 1428(هـ.ق) به ریاست مردم هنردوست قائم مقام سابق سازمان صدا و سیما با هدف حمایت از فعالیت های حوزه مهدویت و بسط و اشاعه فرهنگ انتظار شکل گرفت و بعد از درگذشت آن مرحوم نیز به فعالیت ادامه داد.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ